Όπως κάθε ευσυνείδητος επαγγελματίας, έτσι και κάθε φωτογράφος γάμου έχει την ανάγκη να εκφραστεί και να εξελίξει την τέχνη του. Η τέχνη της φωτογραφίας γάμου ενσωματώνει διαφορετικά μέρη που τυχαίνει η σημαντικοτητα τους να είναι μεταβαλλόμενη από ζευγάρι σε ζευγάρι και από φωτογράφο σε φωτογράφο. Γράφω τα παραπάνω έχοντας στο μυαλό μου την οικογενειακή φωτογράφιση κάθε γάμου και το ποσό σημαντικές μπορούν να είναι για ένα ζευγάρι και κατ’ επέκταση για μια οικογένεια αυτές οι φωτογραφίες. Εν αντιθέση με το εικαστικό ενδιαφέρον και την τεχνικη πρόκληση που στερούν από το φωτογράφο γαμου. Και όμως, οι οικογενειακές φωτογραφίες θα ειναι αυτές θα είναι οι περισσότερο εφαρμοσμένες εικόνες. Θα είναι αυτές που το ζευγάρι θα κοσμίσει το σπίτι του και θα βρίσκονται για μια ζωή σε μια κορνίζα στον τοίχο. Επίσης, θέλοντας και μη, είναι αυτές που θα πάρουν τα περισσότερα views και tags!

Οικογενειακή φωτογράφιση στον Αρχαίο Ελαιώνα Αίγινας

Κάνω τις παραπάνω σκέψεις στην επιστροφή από οικογενειακή φωτογράφιση. Η γιαγιά που έφυγε απο την Ελλάδα πριν 40 χρόνια για μια καλύτερη ζωή στην Αμερική, επιστρέφει με τους τρεις γιούς της, τις δυο εγγονές, την νύφη της και την σύντροφο ενός εκ των υιών. Έλληνες της διασποράς, επισκέπτονται για διακοπές την Ελλάδα και θέλουν να αποτυπώσουν την ανάμνηση της ζωης. Το ραντευού μας για την οικογενιακή φωτογράφιση ειναι στον Αρχαίο Ελαιώνα Αίγινας. Φτάνουν περιποιημένοι, ντυμένοι στα λευκά, πιστοί στις οδηγίες του φωτογράφου. Με διάθεση γιορτής φτάνουν και η φωτογράφιση ξεκινά. Γνωρίζουν Εν των προτέρων τους συνδυασμούς των προσώπων που θα ήθελαν να συμπεριλάβουν σε κάθε λήψη όποτε τα υπόλοιπα μένουν στην αισθητική και την τεχνική εμπειρία του φωτογράφου.. Και στην τέρψη του κοινού. Την επόμενη ημέρα λαμβάνω ένα email  από τη γιαγιά που κλείνοντας μου γράφει..

“Και Αυτό το μικρό κοριτσάκι που άφησε κάποτε την πατρίδα της, η μικρή Ειρήνη, επιστρέφει σήμερα με την οικογένεια της και κρύβει ακόμα το κοριτσάκι μέσα της ακόμα και νιώθει πως είναι η τελευταία φορά που την επισκέπτεται. Σε ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να πάρω μαζί μου την ανάμνηση.”

Και εγώ που μου δώσατε την ευκαιρία να αντιληφθώ για ακόμα μια φορά την σημαντικότητα της τέχνης της φωτογραφίας.

family photoshoot
family photoshoot
family photoshoot
family photoshoot
family photoshoot
family photoshoot
family photoshoot
family photoshoot
family photoshoot
family photoshoot
family photoshoot
Comments

I am impressed with this internet site, very I am a big fan .

Your comment is awaiting moderation.
Add Your Comment

CLOSE MENU