Ως φωτογράφος γάμου, δέχομαι πολύ συχνά από τα ζευγάρια την ερώτηση:

Θα μπορέσουμε να έχουμε ωραίες φωτογραφίες στο μέρος που επιλέξαμε για το γάμο μας;

Όπως θα δείτε από το γάμο στην Πλάκα που ακολουθεί, η τοποθεσία που έχει επιλεχθεί, θα αποτελέσει το «φυσικό» σκηνικό, μέσα στο οποίο θα κινηθούν το ζευγάρι και οι καλεσμένοι του. Είναι το σκηνικό που θα συμπληρώσει, θα αναδείξει ή κάποιες φορές, λόγω της ιδιαιτερότητάς του, θα δώσει το ύφος και το στυλ ολόκληρου του γάμου.

Για το λόγο αυτό, η τοποθεσία είναι η πρώτη επιλογή που κάνει ένα ζευγάρι, όταν ξεκινά την οργάνωση του γάμου του. Το νυφικό, τα προσκλητήρια, οι μπομπονιέρες, το κοστούμι, ο στολισμός, όλα συνδέονται άρρηκτα με το ύφος του χώρου και δημιουργούν σε συνδυασμό την ατμόσφαιρα και το στυλ τόσο της τελετής όσο και της δεξίωσης.

Είναι, επομένως, και για μένα, ως φωτογράφο γάμου, σημαντικό να αναδείξω την ομορφιά, τo φως, την ιδιαιτερότητα και τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της κάθε τοποθεσίας. Μα, πάνω απ’ όλα, είναι σημαντικό να τα χρησιμοποιήσω για τη δημιουργία εικόνων, που θα κρατήσουν ζωντανές τις στιγμές χαράς και συγκίνησης του ζευγαριού και των καλεσμένων τους.

Ρομαντικός γάμος στην Πλάκα

Κάτω από το βράχο της Ακρόπολης, στην Πλάκα, ο Χρήστος και η Άννα, επέλεξαν μιας μοναδικής αρχιτεκτονικής ναό για το γάμο τους, τον Άγιο Νικόλα Ραγκαβά στην Πλάκα.  Η νύφη επέλεξε για την προετοιμασία της , να νοικιάσει ένα μικρό σπίτι στα Αναφιώτικα, ώστε να βρίσκεται κοντά στην εκκλησία, όπου έφτασε περπατώντας συνοδευόμενη από τον πατέρα της. Διασχίζοντας τα γραφικά, λευκά σοκάκια των Αναφιώτικων κατέληξε στην  εκκλησία, όπου τη περίμεναν ο γαμπρός και οι καλεσμένοι. Ο παλιός ναός του Άγιου Νικόλα Ραγκαβά με την όμορφη εσωτερική αυλή , το δαντελένιο νυφικό, τα λευκά λουλούδια, το μακρύ πέπλο και το χαμόγελο του ζευγαριού, των συγγενών και των φίλων ήταν αρκετά για να δημιουργηθεί μια απόλυτα ρομαντική ατμόσφαιρα κάτω από τον ζεστό καλοκαιρινό ήλιο.

Το ζευγάρι επέλεξε να παντρευτεί νωρίς, ώστε να υπάρχει χρόνος να απολαύσουν μετά το μυστήριο, μαζί με τους καλεσμένους τους, μια βόλτα στο Ιστορικό κέντρο της Αθήνας, υπό το φως του ήλιου. Περπάτησαν στην Πλάκα, ανέβηκαν στο λόφο απέναντι από το ναό της Ακρόπολης, όπου έβγαλαν αναμνηστικές οικογενειακές φωτογραφίες γάμου με φόντο το ναό, την Ακρόπολη, και τα σοκάκια της Πλάκας. Στη συνέχεια σταμάτησαν για μια αξέχαστη και χαρακτηριστική selfie στο Μοναστηράκι και συνέχισαν μέχρι του Ψυρρή. Το ζευγάρι διάλεξε μια ταβέρνα στην περιοχή αυτή, ώστε ο χώρος όπου θα κατέληγαν για φαγητό να είναι προσβάσιμος με τα πόδια.

Και κάπως έτσι, ολοκληρώθηκε ο γάμος της Άννας και του Χρήστου στο κέντρο της Αθήνας, γεμάτος εικόνες με φως, ιστορία, ρομαντισμό και πάνω απ’ όλα χαμόγελα.

Comments
Add Your Comment

CLOSE MENU