Η σεζόν των γάμων ξεκινά και φέτος, καθώς αυτή τη περίοδο ο χρόνος κυλά συζητώντας με τα ζευγάρια που οργανώνουν το γάμο τους μέσα στο 2018. Ειναι ιδιαίτερα πολύτιμος ο χρόνος του ραντεβού λόγο των πληροφοριών που ανταλάσονται κατά τη διάρκεια του. Επίσης εποικοδομητικός και για το μέλλον, διότι όταν έρχεται η ώρα της φωτογράφισης του γάμου γνωρίζεις καλύτερα την προσωπικότητα κάθε ζευγαριού και μπορείς να συνεργαστείς ακόμα καλύτερα μαζί τους.  Για να συμβούν τα παραπάνω, σημαντικό στην συνομιλία μεταξύ ζευγαριού και φωτογράφου γάμου ειναι το ζευγάρι να εκφράζεται με ειλικρίνεια προς τον φωτογράφο περιγράφοντας τα θέλω του πολλά η λίγα. Και από την άλλη ο φωτογράφος να ειναι προσγειωμένος, να συναισθάνεται το ζευγάρι και στόχος του πάνω απ όλα να ειναι να ικανοποιήσει τους όσο το δυνατόν καλύτερα βάση των δυνατοτήτων που παρέχονται προς αυτόν.

Μέσα σε αυτή την προσπάθεια ικανοποίησης αμφοτέρων, κατά την ταπεινή μου γνωμη, θα πρέπει από μεριάς φωτογράφου να προσφέρονται και οι προτάσεις που ίσως κάποιες φορές να μην είναι φωτογραφικές αλλά να συμβάλουν στην δημιουργία ομορφότερων εικόνων χωρίς να «κλέψουν από το χρόνο και τη διάθεση του ζευγαριού. Δεν ακούγεται και τόσο εύκολο θα μου πείτε και όμως σας διαβεβαιώνω πως γίνεται. Ας μην ξεχνάμε πως ο φωτογράφος γάμου ειναι ο μόνος που ζει την εμπειρία του γάμου μαζί με κάθε ζευγάρι από την αρχή μέχρι το τέλος. Μιλάμε για τεράστια εμπειρία που αποκομίζει! Όσο πιο παλιός λοιπόν, τόσο πιο καλός που λέει και η λαϊκή ρήση! Κάνοντας την αρχή, αποφάσισα να προτείνω ιδέες για γάμο που μέσα από την εμπειρία μου παρατήρησα πως συμβάλουν στην διάθεση και την εμπειρία των καλεσμένων.

Ιδέα για τον φωτισμό της γαμήλιας δεξίωσης.

Η πρόταση μου αφορά το φωτισμό της δεξίωσης που συνάντησα και εκτίμησα πρόσφατα σε δύο γάμους διότι με εντυπωσίασε η απλότητα της σε σχέση με το αποτέλεσμα. Την χάρηκα τόσο σαν εμπειρία, όσο και φωτογραφικά. Η παραδοσιακή ελληνική γιρλάντα με τις λάμπες στην σειρά που συνήθιζαν και συνηθίζουμε ακόμα να φωτίζουμε τα πανηγύρια της ελληνικής περιφέρειας και κάποιες παραδοσιακές ταβέρνες, αποτελεί ιδανική λύση φωτισμού της γαμήλιας δεξίωσης. Εαν παρατηρήσετε, η γιρλάντα αυτή φροντίζει να φωτίζει με ένα απαλό διάχυτο, θερμό φως, όλο το εύρος του χώρου της δεξίωσης.  Εκτός του ότι βλέπεις να φας με ασφάλεια(!), επίσης μπορείς να επικοινωνήσεις με τους γύρω σου, ακόμα και να φλερτάρεις εάν εισαι single(!).  Εκτός των παραπάνω αποτελεί το ιδανικό στολίδι για την δεξίωση.  Η συστοιχία με τις λάμπες σου μεταφέρει υποσυνείδητα το μήνυμα της γιορτής, της χαράς και διασκέδασης. Η ιδιότητα του φωτός! Επίσης με τα σύγχρονα μέσα, μπορείς να αυξομειώσεις την ένταση κατά την διάρκεια του φαγητού και του πάρτυ. Από όσο γνωρίζω το κόστος της κατασκευής και της τοποθέτησης δεν ειναι κάτι σημαντικό. Όχι δεν ειναι κάτι σημαντικό εάν σκεφτείς ότι όπου τοποθετηθεί η φωτιστική γιρλάντα  μεταμορφώνει έναν αδιάφορο χώρο, σε χώρο γιορτής. Ακριβώς όσο απλά και ρομαντικά που οι πρόγονοί μας ήξεραν να μεταμορφώνουν το ελάχιστο, σε γιορτή, το ελάχιστο στα πάντα!

Παραθέτω δύο παραδείγματα, το πρώτο επιμελήθηκε το catering ρόδι σε δεξίωση που πραγματοποιήθηκε στο κτήμα Σαλιαρέλη στην Αίγινα, ενώ το δεύτερο το συνάντησα στο Κτήμα Λαάς.

wedding_lightining_tradition_Aegina_Athens_Greece_wedding
wedding_lightining_tradition_Aegina_Athens_Greece_wedding
wedding_lightining_tradition_Aegina_Athens_Greece_wedding
wedding_lightining_tradition_Aegina_Athens_Greece_wedding
Comments
Add Your Comment

CLOSE MENU