Συνέντευξη στην Εφημερίδα Hellenic Mail.

Eίστε ένας  από τους πιο αναγνωρισμένους  φωτογράφους  με τις φωτογραφίες σας να έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά με παγκόσμια λάμψη όπως το National Geographic καθώς και στην Ελλάδα φωτογράφος της Καθημερινης. θα θέλατε να μας μιλήσετε για το νησί που αγαπάτε περισσότερο, την Αίγινα;

Wedding in Terra Casa Vila Aegina Greece. Wedding photographer Aegina Athens Greece

H ιστορία του νησιού μέσω των καλλιτεχνών που έζησαν εδώ, έχει δείξει ότι είναι ένα νησί που ευνοεί την παραγωγή πνευματικής εργασίας και τέχνης. Λόγω,  πρώτον, της εγγύτητας που έχει με την πόλη, λόγω της ομορφιάς του τοπίου αλλά και της μοναδικότητας του φωτός που διαθέτει το νησί, το φως που έχει και τα χρώματα είναι ένα μοναδικό φαινόμενο στην Ελλάδα.

Είστε επίσης, ένας από τους πιο αγαπημένους φωτογράφους γάμων στην Αίγινα, θα θέλατε να μας πείτε τι είναι αυτό που κάνει τους γάμους  στην Αίγινα τόσο ξεχωριστούς;

Είναι πολλά πράγματα που κάνουν έναν γάμο να ξεχωρίσει. Αυτό που προσφέρει η Αίγινα σε αφθονία είναι τα υπέροχα παραθαλάσσια εξωκλήσια, τα οποία απέχουν μόλις μια ώρα από το  κέντρο της Αθήνας, οπότε αυτό εξυπηρετεί τόσο το ζευγάρι όσο και τους καλεσμένους διότι τους προσφέρει ενα πολύ ωραίο δώρο, να βρεθούν σε μια υπέροχη τοποθεσία. Διότι όταν μιλάμε για τοποθεσία μιλάμε για μία εμπειρία.

Και βέβαια είναι και μία αξέχαστη εμπειρία και για το ζευγάρι το ίδιο να το θυμάται για πάντα.

Για όλους  βέβαια, και για το ζευγάρι και για τους καλεσμένους.

Θα θέλατε να μας προτείνετε τι να επιλέξει το ζευγάρι.
Γάμο σε μια από τις πανέμορφες εκκλησίες της πόλης ή κάποιο εκκλησάκι πλάι στη θάλασσα;

Εξαρτάται το ζευγάρι και το τι προτεραιότητες έχει. Τα ξωκλήσια που έχει η Αίγινα είναι μοναδικά. Μοναδικό γαλάζιο φόντο για φωτογραφίες με ανοιχτό ορίζοντα. Διαθέτουν εύκολη και άμεση πρόσβαση για τον κόσμο και είναι και ιδιαίτερα καλοδιατηρημένα. Οι μεγάλες εκκλησίες επιλέγονται για  γάμους η βαπτισης που γίνονται πρωινές ώρες διότι αποφεύγεται ο ήλιος του καλοκαιριού. Σε αυτή τη περίπτωση ο συνδυασμός με μια παραθαλάσσια ταβέρνα μας προσφέρει ιδανικό συνδυασμό και ολοκληρώνει την εμπειρία του νησιού.  Επίσης να σας πω ότι οι εκκλησίες και τα ξωκλήσια είναι όλα σε πολύ μικρή απόσταση από το λιμάνι της Αίγινας.

Tι θα συμβουλεύατε τα ζευγάρια ώστε να είναι οι φωτογραφίες του γάμου τους μοναδικές;

Οι φωτογραφίες του γάμου, θα σας φανεί περίεργο, αλλά δεν εξαρτώνται μόνο από τον φωτογράφο, εξαρτώνται κυρίως από το ζευγάρι και την τοποθεσία.

beach wedding party in Aegina Island Greece by aeginaphotographer

Και το ζευγάρι τι πρέπει να κάνει;
Ποιες είναι κάποιες συμβουλές που μπορείτε να δώσετε; Θα πρέπει να προετοιμαστεί από πριν, ή να κάνει κάτι εκείνη τη στιγμή ;

Ένα από τα βασικότερα στοιχεία είναι το ζευγάρι να επιλέξει σωστή ώρα για το γάμο . Ο γάμος να γίνει μία ώρα απογευματινή και πριν πέσει το φως οπότε να έχουμε χρόνο να βγάλουμε τις οικογενειακές φωτογραφίες  αλλά και τις φωτογραφίες του ζευγαριού με φυσικό φως , γιατί όταν νυχτώνει δεν μπορούμε να τυπώσουμε το τοπίο. Επίσης σημαντικό είναι η τοποθεσία διότι καθορίζει την εμπειρία που θέλουμε να μεταφέρουμε στους καλεσμένους μας και το σημαντικότερο απ όλα.. Η διάθεση και ο αυθορμητισμός του ζευγαριού τα οποία μεταφέρεται και στους καλεσμένους και επηρεάζουν θετικά το αποτέλεσμα του φωτογράφου.

Για τις ώρες της ημέρας  τι συμβουλεύετε;

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες οι ιδανικότερη ώρα για ενα γάμο ειναι δύο ώρες πριν από το ηλιοβασίλεμα. Κατά τους ανοιξιάτικους και φθινοπωρινούς μήνες θα πρότεινα γάμο στις 12:00 το μεσημέρι με φυσικό φως για να έχουν την δυνατότητα να περάσουν όλο το υπόλοιπο της ημέρας με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

wedding_photographer_aegina_greece 01

Θα θέλατε να μοιραστείτε με τους αναγνώστες μας τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Η Αίγινα υστερεί στην εξυπηρέτηση των ζευγαριών που επιθυμούν να κάνουν πολιτικό γάμο. Μέχρι στιγμής ο πολιτικός γάμος δεν υποστηρίζεται από το Δήμο μιας και οι πολιτικοί γάμοι γίνονται μόνο στο Δημαρχείο και μόνο Πέμπτες πρωί! Θα θελα σε συνεργασία με τους υπόλοιπους επαγγελματίες γάμου και τουρισμού της Αίγινας και φυσικά με το Δήμο, να προσφέρουμε στα ζευγάρια την δυνατότητα να παντρεύονται εκτός Δημαρχείου, σε όποια τοποθεσία, όποια ημέρα και ώρα επιθυμούν.

Όσον αφορά την τέχνη της φωτογραφίας, είμαι υποστηρικτής της αυθόρμητης φωτογραφίας γάμου και για αυτό το λόγο με ενδιαφέρει τα ζευγάρια να ζούν την ημέρα τους γάμου τους,  να την σχεδιάζουν όπως επιθυμούν, να γίνει ένας τρόπος έκφρασης για τους ίδιους και μια όμορφη εμπειρία για τους καλεσμένους τους. Με λίγο παραπάνω φαντασία θα έχουμε μοναδικούς γάμους και γάμους που όλοι θέλουμε να ζήσουμε και να θυμόμαστε για μια ζωή!

wedding_photographer_aegina_greece 01
www.aeginaphotographer.com

LATEST WORKS

wedding_saliarelis_estate_aegina_photographe Dimitris & Juliana Wedding in Saliarelis Estate Aegina November 1, 2023 / Blog In the wedding photography of Dimitris and Juliana in Aegina Island, we really stepped into a world of natural and emotional beauty at the Saliarelis Estate. They welcomed their guests inside of the lush gardens, picturesque surroundings, and panoramic views of the Saronic sea, this venue is a paradise for those seeking a stunning backdrop for their wedding day. READ MORE Vaptisi_Agioi_Anargyroi_aegina_photographer Leandros Baptism at Agioi Anargyroi Aegina October 18, 2023 / Blog Each baptism photo shoot has its own meaning, both for the protagonists and for the photographer. However I am forced to make a selection of recent baptism photos in Aegina and share them, having something to say about the photos and beyond them. READ MORE Vaptisi_thalasa_agioi_anargyroi_aegina_photographer Baptism at the sea of Agioi Anargyroi Aegina September 30, 2023 / Blog The priest of the Church of Saints Anargyroi of Aegina, father Konstantinos, is known for his sensitivity with children and perhaps that was one of the reasons that the baptism took place in a quiet, discreet and sweet way on a quiet beach, near the chapel of Agioi Anargyroi of Aegina. READ MORE Maria_Vasilis_Wedding_photography_aegina_greece_ Maria & Vasilis Wedding in Agios Vasilis Aegina September 18, 2023 / Blog One of the best working days of a wedding photographer, is when he has to photograph clients that are care most of everything, to enjoy their moments and nothing else! The wedding photography started with the groom and bride preparation at Aelia Villa, close to Perdika Village in Aegina. READ MORE
CLOSE MENU